HENRIK LÖFGREN, KONSULTCHEF CAREON

Henrik Löfgren är ny konsultchef hos oss på CareOn. Henrik har tidigare arbetat i en liknande roll på S.O.O.L Personalservice som den 1 januari 2018 blev en del av CareOn. I den här intervjun får du lära känna Henrik lite mer och läsa om hans tankar och förhoppningar inför framtiden.

Berätta lite om vem du är och vad du gjort tidigare!
– Jag arbetade tidigare som konsultchef på S.O.O.L Personalservice AB. I och med sammanslagningen börjar jag nu arbeta här på CareOn i en liknande roll. På SOOL har jag jobbat med mestadels rekrytering och bemanning. Vi har varit ett litet företag där jag har lärt mig mycket om vad som krävs för att driva ett företag och vara en bra, attraktiv arbetsgivare

Du är socionom i botten. Varför valde du att utbilda dig till just det yrket?
– Det blev socionom för att det är en generalistutbildning med fokus på mellanmänskliga relationer. Jag trivs otroligt bra i den roll jag har i dagsläget och som konsultchef finner jag ett stort värde i att vara utbildad socionom.

Vad är viktigt för dig i din roll som konsultchef?
– Att jag får möjlighet att bygga en god relation med våra konsulter och våra uppdragsgivare. Jag uppskattar långvariga samarbeten!

Vad tycker du utmärker en bra socionomkonsult?
– Några självklara kännetecken är en positiv inställning och en god anpassningsförmåga. Ofta kommer dessa delar naturligt tillsammans med en lång och gedigen yrkeserfarenhet.

Vad är de största fördelarna med att ta in en socionomkonsult i verksamheten?
– Detta är verkligen en fråga jag tycker om att diskutera! Det är alltid olika från fall till fall, men generellt så finns det många fördelar i att få in en kunnig handläggare med ett utifrånperspektiv.

Vad drivs du av?
– I mitt arbete drivs jag av att få vara med och försöka förbättra – för såväl konsulter som kunder. För konsulter kan det handla om att visa ett annat sätt att bedriva socialt förändringsarbete, vilket alla våra konsulter brinner för att göra. Ofta innebär konsultrollen större frihet både i arbetet och i alla förmåner som är kopplade till arbetet. För uppdragsgivare handlar det om att kunna förbättra arbetssituationen för arbetsgruppen. Genom att ta in en kvalificerad konsult ger det ofta ger det möjlighet för chefer i socialtjänsten att ”höja blicken” och lägga sin tid på annat än att bara hantera akuta frågor.

Vad gör dig nyfiken?
– Olikheter – det finns många sätt att göra samma sak och divergens fångar alltid min uppmärksamhet. De konsulter som jag mött har alltid olika kunskaper och erfarenheter med sig. Alla har med sig någon unik egenskap, kunskap eller tankesätt som förenklar eller förbättrar arbetet. Att ta reda på och veta mer om sådana olikheter gör mig nyfiken.

CareOn drivs av att göra positiv skillnad. Hur ser du på detta?
– Strävan att göra en positiv skillnad är en grundförutsättning för att arbeta i denna bransch. Allt vi gör springer ur målsättningen att göra positiv skillnad. Jag brinner för detta och är glad att arbeta på ett bolag som har det som en uttalad mission!

Vad tycker du utmärker en bra ledare?
– Viktigt för en bra ledare är att vara lyhörd & närvarande. Jag är ganska lösningsfokuserad och det är en egenskap som jag själv värdesätter hos ledare.

Vad ger dig energi?
– I arbetet så är det känslan av att ”alla är vinnare”. När såväl kund som konsult är nöjda och trivs med samarbetet får jag alltid en kick!

Vad gör du på fritiden?
– Jag tycker om att vara med mina vänner och min familj, att läsa och laga mat. Sedan håller också på en hel del med styrketräning.

Slutligen: Vad har du för tankar om framtiden?
– Det ska bli intressant att följa branschens utveckling och jag ser fram emot att få vara med och arbeta med sammanslagningen av CareOn och min tidigare arbetsgivare, S.O.O.L. Jag hoppas och tror att jag kommer få vara en del av ett starkt team här på CareOn. Vidare är jag övertygad att jag kommer att få lära mig mycket nytt och det ser jag fram emot!