”För mig handlar rollen som konsultchef allra mest om att skapa riktigt bra relationer"

AMANDA HANNA, KONSULTCHEF CAREON

HEJ AMANDA, DU ÄR NY REKRYTERARE HOS OSS PÅ CAREON. KAN DU BERÄTTA LITE OM DIN BAKGRUND OCH VEM DU ÄR?

– Jag är utbildad socionom i grunden och kommer närmast från en tjänst som personalchef för socionomkonsulter på ett bemanningsföretag. Tidigare har jag även arbetat som behandlare för ungdomar med missbruk- och beteendeproblematik.

– Som person är jag en väldigt nyfiken människa med otroligt mycket energi. Jag älskar att resa, se världen och omringas av människor. Många skulle nog också beskriva mig som en driven person som alltid vill framåt och lära mig mer. Jag brinner för att hjälpa människor och vill verkligen kunna göra skillnad. Har jag lyckats hjälpa en person känner jag att jag har lyckats!

VAD INNEBÄR DIN ROLL SOM  KONSULTCHEF HOS CAREON?

– För mig handlar rollen som konsultchef allra mest om att skapa bra relationer – både med våra konsulter och våra kunder! För att vi ska kunna ha ett fint samarbete är det väldigt viktigt att jag får en bra kontakt och bygger en stark relation med alla.

– I min roll ingår allt från att skapa kontakt med socionomer som är nyfikna på att arbeta som konsulter till att bygga relationer med våra uppdragsgivare. Jag är med i hela uppdragsprocessen och arbetar med allt från rekrytering och matchning till att hålla kontakt med våra konsulter och uppdragsgivare under hela uppdraget. Jag är mina konsulters närmaste chef och den som de kan vända sig till om de har frågor eller funderingar under sina uppdrag.

VAD TYCKER DU UTMÄRKER EN BRA KONSULTCHEF?

– Det är en driven person som har lyckats skapa en bra kontakt med sina konsulter och vet vad de har för önskemål och behov. Hen är även insatt i arbetet, följer upp med konsulten hur uppdraget går och är tillgänglig när konsulten behöver det.

VAD TYCKER DU UTMÄRKER EN BRA SOCIONOMKONSULT?

– Min erfarenhet är att man måste vara självständig och framförallt lösningsfokuserad för att lyckas i rollen som konsult. Man ska även trivas i nya miljöer. Kommer man som konsult till en verksamhet kan det ofta vara mycket att göra, det kan vara lite rörigt och allt kanske inte finns på plats direkt. Då behöver man se lösningar och göra sitt bästa, oavsett hur situationen ser ut.

VAD ÄR VIKTIGT FÖR DIG I DIN EGEN UTVECKLING?

– Att hela tiden utvecklas, lära mig nya saker och bli den bästa versionen av mig själv. Jag lyssnar gärna på vad andra säger att jag kan utveckla – men tar mig också tid att reflektera över mig själv som person, som dotter, som syster, som partner, som anställd, som konsultchef och som socionom.

SLUTLIGEN, VAD GÖR DU PÅ FRITIDEN?

– Mat och resor är mina stora intressen! Jag älskar verkligen att äta god mat, gärna tillsammans med min familj som jag umgås väldigt mycket med på fritiden. Jag älskar även att resa. Det är så fantastiskt att få se världen och få en inblick i hur andra lever och hur deras verklighet ser ut. Jag reser också ofta till Libanon eftersom mina föräldrar är födda där och vi har en lägenhet där.