Arbeta hos oss

Vi vill att alla som arbetar hos oss ska trivas och må bra på jobbet. Hos oss får du rätt förutsättningar för att göra ett riktigt bra arbete.

CareOn har funnits i över 20 år och vi strävar efter att vara den bästa arbetsplatsen för socionomkonsulter. Tack vare vår långa erfarenhet är vi också branschledande vilket är en fördel för dig som ska gå ut som konsult.

Vi får ständigt in intressanta och spännande uppdrag för dig som har rätt bakgrund och vill ut på uppdrag. Är du intresserad av att bli en av oss, registrera dig direkt i vår kandidatbank. Genom att du finns tillgänglig i vår kandidatbank blir det enkelt för oss att kontakta dig om vi får in ett uppdrag som stämmer in på din profil.


” – Genom väl utförda uppdrag har vi många ramavtal och goda relationer till många kommuner från Norr till Söder. Vi har en välutarbetad organisation för att ditt arbete ska bli så smidigt som möjligt, det rör allt från matchning av uppdrag till resor och boenden som behöver fungera väl för att du ska kunna utföra ditt jobb. Vi vet också våra begräsningar, kan vi inte utföra ett uppdrag med kvalité så tackar vi hellre nej.”


Vad erbjuder vi dig?

Konsultchefer som är socionomer

och har erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning. Det ger både dig och kunden en trygghet att vi vet att just du passar för uppdraget och att det kommer bli väl utfört för kunden.

Vi vill göra positiv skillnad för Sverige

Att göra positiv skillnad för sverige genomsyrar hela CareOn och det är alla våra konsulter en stor del av.

Bra villkor och ersättning

Vi erbjuder exempelvis tjänstepension 30% på allt över 46… från första dagen du jobbar för oss. (Flera andra bolag erbjuder detta först efter 3 månader). Denna pension ska inte blandas ihop med 4,5% som alla är skyldiga att avsätta till pension i Sverige.

Är du ny som socionomkonsult?

Vi är vana med att jobba med socionomer som påbörjar sina första uppdrag. Vi gör allt för att du ska känna dig trygg på ditt första uppdrag och har väl utarbetade rutiner för att din start ska bli så bra som möjligt.

Som Socionomkonsult ute på uppdrag

… erbjuder vi dig kontinuerlig uppföljning för att du ska känna dig trygg samt för att kunden ska veta att de får den kompetens de beställt.

Vanliga frågor

Vilken erfarenhet behöver jag ha för att jobba som Socionomkonsult?

Det är viktigt att du som konsult är helt trygg i den roll och har rätt kompetens inom det område du ska jobba inom. Ska du jobba inom BoU så är vårt generella krav fem års erfarenhet. Men ibland efterfrågar kommunen endast två år och då kan vi också göra ett undantag. Men det är viktigt att man som konsult kan komma in och avlasta enheten i sin roll som konsult.

Vad tjänar en socionomkonsult?

Det är varierande vad du tjänar som konsult och beror ofta på vilket avtal som är tecknat med aktuell kommun. Det beror också helt på utbud och efterfrågan vilken lön du kan få. Finns det flera tillgängliga konsulter så ökar konkurrensen om uppdragen och därmed även ersättningen. Är det hög efterfrågan på konsulter som exempelvis under semestertider så är löneläget också ett annat. Självklart så påverkar din erfarenhet en hel del kring lönen också.

Omfattas jag av kollektivavtal?

Hos oss på CareOn omfattas du av kollektivavtal då vi är medlemmar i arbetsgivarorganisationen Kompetensföretagen/Almega och anslutna till Unionen/Akademikerförbundens kollektivavtal.  

Sedan xxxx är vi ett auktoriserat bemanningsföretag vilket innebär att vi regelbundet granskas av branschens intresseorganisation Almega. Auktorisationen är ett kvitto på att företaget är välskött och bedriver en seriös verksamhet utifrån Almegas krav. Det innebär också en trygghet för våra kunder och du som konsult.   

Genom vårt kollektivavtal erbjuds du som konsult trygga villkor under din anställning, fördelaktig pensionsavsättning genom ett tilläggspensionsavtal (ITP) och försäkringar i arbetet samt till och från arbetet. Du är olycksfallsförsäkrad via en Trygghetsförsäkring (TFA) och du har en tjänstegrupplivförsäkring (TGL). Du omfattas även av omställningsavtal (tecknas i FORA). Därutöver är du sjukförsäkrad och omfattas av de allmänna försäkringarna. CareOn har även företagsförsäkringar, till exempel branschspecifik ansvarsförsäkring. 

Vad händer om jag blir sjuk under mitt uppdrag?

Om du som konsult blir sjuk under ditt uppdrag har du rätt till sjuklön, precis som vid en fast anställning. Om din sjukfrånvaro varar längre än 7 kalenderdagar måste du lämna in ett sjukintyg som täcker tiden från och med den åttonde dagen till dess du blir frisk. Detta intyg måste vi ha för att kunna betala ut din sjuklön. Karensavdraget är alltid 20 procent av sjuklönen under en genomsnittlig arbetsvecka. Det spelar ingen roll när på dagen du sjukanmäler dig eller hur många timmar du skulle ha jobbat, utan avdraget kommer alltid vara 20 procent (källa Försäkringskassan). 

Vilket stöd kan jag som konsult förvänta mig att få under mitt uppdrag? 

Alla konsultchefer på CareOn har själva en bakgrund inom socialt arbete och majoriteten är utbildade socionomer. Konsultchefen följer månadsvis löpande upp hur det går för dig som konsult ute på ditt uppdrag. Oftast sker mötena digitalt och där diskuterar pratar vi hur din arbetsmiljö ser ut, arbetsmängd, arbetsuppgifter, trivsel m.m. Vid behov sker avstämningarna oftare och du kan alltid ringa din konsultchef om du har frågor som rör ditt uppdrag. Konsultcheferna stämmer även av regelbundet med din närmaste chef eller arbetsledare på uppdraget för att säkerställa att beställaren är nöjd med det arbete som utförs av dig som konsult.  

Är du Socionom och nyfiken på uppdrag?

CareOn - Kompetensförstärkning

Vi får ständigt in intressanta och spännande uppdrag för kvalificerade och erfarna socionomer och socialarbetare. Fyll i formuläret och skicka in din ansökan till oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök redan idag

Registrera dig direkt i vår kandidatbank via formuläret. Genom att du finns tillgänglig i vår kandidatbank blir det enkelt för oss att kontakta dig om vi får in ett uppdrag som stämmer in på din profil.


Jag samtycker till att informationen som jag lämnar används av CareOn för att ta kontakt.Kontakta oss

Vi hjälper dig och svarar på dina frågor

Läs om vad våra konsulter säger om oss

Visste ni att våra konsulter ger oss 4,8 i betyg på Google?
Nedan kan du läsa en del av våra recensioner, vill du läsa …
En kanonföreläsning som hjälper mig i utredningsarbetet!
"Det är en mycket givande föreläsning som beskriver hur man ska använda nya …
”Jag är lika mycket en positiv kraft för uppdragen som för arbetsplatsen”
Friheten som konsult, kompetensutbytet i uppdragen och en stark övertygelse om att …
”Jag inspireras att tänka nytt hela tiden”
Susanne Bergström är i grunden socionom och arbetar främst med barnavårdsutredningar. Drivkraften …
”Intresset för vad det är som påverkar människor att tänka nytt är en stor drivkraft för mig”
För Sten Hagström är det den starka tron på att människor kan …
”Jag vill dela med mig av de goda exemplen”
Socialförvaltningarna i Sverige utför ett strålande arbete varje dag – men det …

Aktuellt

Lär känna Jessica på CareOn!
Jessica Lindberg är konsultchef på CareOn sedan november …
Lär känna Pia på CareOn!
Pia Tingvall är auktoriserad socionom och konsultchef på …
Lär känna Mia på CareOn!
Mia Nilsson är administratör på CareOn sedan november …
Lär känna Anneli på CareOn!
Anneli är administratör på CareOn sedan augusti 2021. …