”Mitt fokus är att alltid möta människor med ett öppet sinne och att identifiera behov och möjligheter hos varje individ.”

MALIN GUVEUS, REKRYTERARE CAREON

Hej Malin, du är rekryterare hos oss på CareOn. Kan du berätta lite om vem du är?

– Jag är en positiv och jordnära person som precis håller på att avsluta mina studier på Personalvetarprogrammet med inriktning psykologi. Hos CareOn kommer jag att arbeta med rekrytering av socionomkonsulter och även stötta administrationen vid behov.

Hur kommer det sig att du valt att arbeta med just rekrytering?

– Jag arbetade länge i butik med stort fokus på personlig service. Jag älskar att träffa nya människor och att hjälpa dem att hitta skräddarsydda lösningar, men efter en tid insåg jag att jag ville göra något mer med mitt yrkesliv. Det resulterade i att jag hamnade på Personalvetarutbildningen vid Uppsala Universitet. Det var väldigt nervöst att börja plugga som 30+ och småbarnsförälder, men det är ett av de bästa beslut jag tagit. Jag har växt otroligt mycket som människa. Dels har jag lärt mig så mycket nytt och dels har jag fått bekräftat att det jag tycker är roligt och intressant också är viktigt ute i arbetslivet!

Hur känns det att arbeta med just socionomer?

– Att CareOn arbetar med socionomer känns väldigt bra för mig personligen. Jag brinner för barn och unga och har alltid varit nyfiken på socialt arbete. När jag skulle börja plugga valde jag mellan att bli socionom, beteendevetare eller personalvetare. Så att jag nu som personalvetare får chansen att arbeta med rekrytering av just socionomer – det känns ju bara helt fantastiskt bra och meningsfullt! Lite som en cirkel som sluts på ett väldigt bra sätt.

Vad är viktigt för dig i ditt arbete?

– Jag får energi av att träffa människor och hjälpa dem att hitta det som är rätt, och därför känns det väldigt roligt och inspirerande att få jobba med rekrytering. Jag har alltid haft en vilja att förstå människor och se personers styrkor och förmågor. När jag träffar en ny människa tycker jag att det är mycket viktigt att lyssna in personen ordentligt. Jag vill få alla jag möter att må bra och känna sig trygga.

– Mitt fokus är att alltid möta människor med ett öppet sinne och att kunna identifiera behov och möjligheter hos varje individ. När jag får nya utmaningar och känner att jag gör skillnad – då trivs jag verkligen med mitt jobb!

Vad tycker du utmärker en bra socionomkonsult?

– Socionomer gör ett mycket viktigt arbete och deras insatser betyder väldigt mycket för hela vårt samhälle. Jag inspireras verkligen av människor som bryr sig om andra och engagerar sig för att göra skillnad! Sedan 2015 har jag dessutom haft ett förtroendeuppdrag som särskild förordnad vårdnadshavare för ett ensamkommande barn från Afghanistan. Genom mitt förtroendeuppdrag har jag varit i kontakt med många delar av socialtjänsten och fått inblick i hur socionomer arbetar i praktiken. Min känsla efter dessa möten är att det är viktigt för en socionom att kunna behålla lugnet i tuffa situationer och att man har en stor förståelse för andra människor. Men även att man kan sätta personliga gränser och klarar av att släppa jobbet när man går hem!

Slutligen, vad gör du på fritiden Malin?

– Jag bor med min sambo och våra två barn i ett hus på landet i Uppsala, precis utanför stan. Vi har byggt vårt hus själva och jag tycker mycket om att umgås med min familj och mina vänner i vårt hem. Det kan ofta vara små, enkla saker som att baka med barnen eller vara ute och leka i trädgården som gör mig glad. Som förälder är det också viktigt att hinna med att umgås med sina vänner och sig själv, och det är något som jag och min sambo ser till att prioritera. Mitt förtroendeuppdrag som vårdnadshavare för ett ensamkommande barn tar också upp en hel del av min tid såklart. Och så älskar jag att dansa och röra på mig! Träning är något jag tycker är både viktigt och roligt och är jag engagerad i en ideell träningsförening.