Jacob Börresen, Vd CareOn

Jacob Börresen är vd på CareOn och vi är mycket glada över att ha honom hos oss. Vi ställde några snabba frågor till honom så att du ska få lära känna honom lite bättre!

Jacob Börresen kommer senast från Manpower AB där han sedan år 2005 arbetat i roller som affärsområdeschef, försäljningschef och medlem i ledningsgruppen. Jacob är 38 år och bor med sin fru och två barn i Lomma utanför Lund. Han arbetar både i Lomma och på kontoret i Stockholm, men är också mycket mobil runt om i landet. För att du ska få chans att veta lite mer om denna Skånebo, har vi träffat honom för en personlig intervju där han berättar lite mer om sig själv, sina arbetsuppgifter och sina starka drivkrafter och värderingar.

 Du är vd på CareOn. Hur känns det?
– Otroligt spännande och inspirerande! CareOn är ett företag med enormt mycket kompetens, erfarenhet och kunskap. Jag är väldigt glad över att ha fått förtroendet att fortsätta driva utvecklingen i detta värderingsstyrda bolag och brinner för att göra positiv skillnad tillsammans med våra fantastiska konsulter.

Vad tycker du utmärker en bra ledare?
– Bra ledarskap handlar för mig framförallt om tydlighet – men även om tillit och ansvarsfördelning. Jag vill genom mitt ledarskap skapa en bra interaktion mellan alla medarbetare på CareOn, så att vi kan lära av varandra, dra nytta av varandras styrkor och växa till ett ännu starkare bolag. Jag vill också ge konsultcheferna de bästa förutsättningarna att vara ledare för sina konsulter.

Vad utmärker en bra konsult?
– En bra konsult är stolt över sitt hantverk och över sitt värde. Det är viktigt att man både brinner för det man gör och för bolaget man representerar.

Vad drivs du av?
– Att se människor utvecklas, växa och må bra har alltid varit viktigt för mig i mina roller som ledare. För mig är det också viktigt att känna att jag delar värderingarna i det bolag som jag arbetar i. Jag vill kunna stå för företagets värderingar, tjänster och produkter och det känner jag verkligen att jag kan göra här på CareOn.

Vad gör du på fritiden?
– Jag och min fru har två små barn och de tar ju det mesta av vår tid, utöver våra arbeten. Jag är också aktiv i olika mentorsprogram och trygghetsvandrar tillsammans med ideella organisationer i socialt utsatta områden i Malmö.

– Dessutom älskar jag att laga mat och bjuda mina vänner på stora middagar. Helst ska det vara grillat. Man kan nog säga att jag har snöat in på BBQ och hos oss får man grillat året runt!

Vad ger dig energi?
– Bra fråga! Mina barn ger (och tar!) mycket energi. Att hitta på något roligt tillsammans med min familj och mina vänner är också ett bra sätt för mig att tanka upp energidepåerna. Men det är också viktigt att få egen tid ibland. Att vara helt ensam och läsa en bok är ett perfekt sätt för mig att fylla på med ny kraft och energi.

Tills sist: Vad har du för förhoppningar om framtiden?
– CareOn har haft en fantastisk utveckling och jag vill såklart fortsätta den resan. Vi står inför en spännande framtid med många nya utmaningar och framförallt massor med möjligheter att göra positiv skillnad. Med högt kund- och konsultfokus, innovativa samarbeten och affärsmässighet i alla led har vi goda förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling – både för oss själva och för våra uppdragsgivare. I detta arbete tror jag att jag har mycket att tillföra verksamheten.