CareOn Talk Göteborg 7/3 – Gängkriminalitet

Föreläsning och paneldiskussion om gängkriminalitet

Nu gör vår föreläsning sitt tredje stopp i Göteborg.

Lyssna till Rene Lobos egen berättelse om sina erfarenheter av den kriminella världen och hur han tog sig ur den.

Uppvuxen i Hässelby arbetar han idag socialt med verksamhetsutveckling, bland annat inom avhopparverksamheten och med LP-stiftelsen som driver beroendevård.
Rene Lobos har tidigare berättat sin historia i bland annat TV4:s Nyhetsmorgon och i P1 Dokumentär.

Vi kommer även få höra Daniel Johnsson, kommunpolis Hisingen och lokal avhopparsamordnare berätta om cylindermodellen, som går ut på att identifiera och kategorisera kriminella aktörer. Han berör även flera andra framgångsfaktorer i arbetet mot kriminella nätverk i Göteborg.

Hur kan samhällets olika insatser samverka?

Den och andra frågor kommer diskuteras under kvällen. I panelen sitter Carola Hermansson som är SSPF-koordinator Hisingen, Louise Andersson som är SIG-koordinator Hisingen och Arvid Larsson som arbetar inom socialtjänsten Hisingen. Från Huddinges avhopparverksamhet även Erol Tümen, som har jobbat tätt med Rene Lobos och är en av anledningarna att han tog sig ur kriminalitet och missbruk. 

Föreläsningen vänder sig i första hand till dig som på något sätt arbetar med eller på andra sätt kommer i kontakt med barn och ungdomar som är riskzon för att hamna i gängkriminalitet. Till exempel yrkesverksamma inom socialtjänst, skola, polis, idrottsföreningar med flera. 

Anmäl dig här