Möt våra konsulter

Är du nyfiken på att möta våra konsulter på nära håll? Här hittar du några intervjuer med våra konsulter, som bland annat handlar om personliga drivkrafter, värderingar och viljan att göra skillnad. Vi fyller hela tiden på med nya, så håll utkik på sidan!

"Konsultlivet ger mig både frihet och gemenskap"

Görel Johansson arbetade tidigare kommunalt, men tyckte att hon aldrig riktigt hann med det som var viktigt i jobbet. Dagarna kantades av möten, enhetsträffar och mycket stress med negativ stämning som följd. Hon längtade efter en friare vardag och blev nyfiken på konsultrollen.

– Jag fick ett seriöst intryck av CareOn direkt och det visade sig stämma.

Läs hela intervjun med Görel här.

"Att bli konsult är bland det roligaste jag har gjort"

Ninna Melin började som uppdragsgivare åt CareOn innan hon själv blev anställd i företaget. De konsulter som hon anlitade i sin roll som förvaltningschef var självständiga, inspirerande och delade med sig av sina erfarenheter vilket gjorde henne nyfiken på konsultrollen.

– Att bli konsult är bland det roligaste jag har gjort i hela mitt verksamma yrkesliv.

Läs hela intervjun med Ninna här.

 

”Jag lockades av bra villkor, det generösa friskvårdsbidraget och kompetensutvecklingen”

Tiden som fast anställd i socialförvaltningen beskriver Josefin Karlgren som en ”kärleksrelation där passionen tog slut.” För Josefin innebär konsultrollen att hon har tänt gnistan igen. CareOn attraherar med frihet under ansvar, bra förmåner och nya miljöer.

Läs hela intervjun med Josefin här.

”Jag känner mig värdig och uppskattas för all min kunskap”

Att bryta upp och bli konsult kan te sig som ett stort beslut för många. För Isabelle Persson innebär konsultlivet att hon får utrymme att vara duktig. Här berättar hon om vad jobbet som konsult betyder för henne.

Läs hela intervjun med Isabelle Persson här.

”Jag ses som en utifrån-kraft som tillför både energi och kompetens"

Veronica Palm har arbetat i social- och omsorgsförvaltningen i nära 30 år. Med lång erfarenhet av att arbeta i olika kommuner anser hon sig ha några svar på vad som krävs för att en kommunal struktur ska fungera.

– Som konsult får jag möjlighet att påverka socialförvaltningen så att den mår lite bättre varje dag, givetvis bottnar det i att jag är efterlängtad dit jag kommer, säger hon.

Läs hela intervjun med Veronica här.

"Målet är att personalen ska leda förändringsprocessen"

Eva Högman, 66 år, har chefs- och ledarkompetensen att förändra en verksamhet från grunden. Möt Eva i ett samtal om hur ett förändringsarbete går till och vad som krävs för att lyckas förändra en organisation.

– I grunden behövs det en systemisk förståelse för vad som gör en organisation effektiv. Vidare tror jag att dialog är nyckeln i ett förändringsarbete, säger Eva.

Läs hela intervjun med Eva här

"Högre lön lockade"

Högre lön och möjligheten att sätta sin egen prägel på yrket var avgörande när Ingrid Nilsson tog steget in i konsultlivet. Som konsult står hon fri från interna processer och arbetar självständigt i uppdragen.

–  Jag söker variation och möjligheten att ständigt lära mig nytt – det är mina drivkrafter, säger hon.

Läs hela intervjun med Ingrid här.

”Som konsult kan jag påverka min arbetssituation”

Det bästa med konsultrollen, enligt Ingrid Zetterholm, är att den kan formas utifrån vem du är.

– Som konsult kan jag påverka min arbetssituation och får tid över för reflektion, säger hon inspirerande.
Hör Ingrid berätta om hur hon har hittat en skön balans i tillvaron.

Läs hela intervjun med Ingrid här.