Nina Söderström

– Jag tog min socionomexamen 2007 men har jobbat sedan 2006 som Socialsekreterare, större delen som utredare inom barn och ungdom och en sväng inom rekrytering av kontaktfamiljer, kontaktpersoner och familjehem. Sedan 3 år tillbaka driver jag även ett litet företag inom detaljhandel där jag tar fram egna barnprodukter. Det har lärt mig mycket kring att vara företagare och ställt mig inför många utmaningar.

Att få möjligheten att jobba som konsultchef känns oerhört spännande och intressant. Att få coacha andra är en av mina starka sidor och så klart att få möjlighet att följa allt bra jobb alla konsulter gör. Jag hoppas att jag kommer kunna bidra till nya infallsvinklar utifrån min bakgrund ute i verksamheterna.

– Sedan mitt första möte med COD fick jag ett bra intryck och har trivts bra under min tid som konsult. För mig är det viktigt att fortsätta med en seriös inställning i rekryteringen av socionomer, genom att ställa krav på vilka som jobbar för COD så kommer vi kunna få fler seriösa och duktiga socionomer. För att bygga ett starkt varumärke tror jag att vi behöver synas mer där socionomer finns, lägga fokus på att rekrytera fler konsulter och erbjuda konsulterna en bra arbetsmiljö med uppdrag som de trivs med. Vi behöver vara lyhörda, flexibla och se vad konsulten vill ha. Konsulterna ska känna att det finns stöd från COD, att vi vet vad som krävs och kan stötta dem i deras roll ute på uppdrag. Jag hoppas kunna coacha i såväl BBiC som i att stötta om något upplevs svårt i ett möte. Så klart ska vi erbjuda konkurrenskraftiga löner och få alla konsulter att känna sig viktiga.

Att följa upp kundnöjdheten är oerhört viktigt och utifrån det ta till oss eventuell kritik som i sin tur leder till förbättring. Vi ska erbjuda professionella och kunniga konsulter som kan sitt jobb. Vi ska slå hål på myten om att konsulter är socionomer som inte får andra jobb!

– COD ska vara de man väljer först både som konsult och kund!