Det pratas mycket om Interimchefer, men vad ÄR det?

Interim är ett latinskt ord som betyder ”tills vidare” och det är precis vad vi menar med en interimchef.
Det vill säga en tillfällig chef i ett mellanskede medan man exempelvis rekryterar eller som ersättare för någon som är sjukskriven. Det är också ganska vanligt att kunden idag väljer att ta in en extern interimchef som ett tillfälligt uppdrag för att styra upp en verksamhet, ta fram rutiner, göra ekonomiska besparingar el liknande.

Vi frågar Niklas Ekelund, VD för CareOn varför vi nu kan läsa och höra så mycket om just interimchefer och hur den här rollen kan bidra till utveckling.

”I takt med att bemannings- och konsulttjänster ökar så ser vi också en ökad efterfrågan på just denna roll. Tidigare har kommuner och andra verksamheter valt att lösa det internt med en tillfällig chef från den egna organisationen. Det har visat sig vara framgångsrikt att lösa just en sådan här situation med en extern och tillfällig – interim – konsult av flera anledningar: den egna organisationen är redan överarbetad, man har inte tillräcklig kompetens internt och med en extern inhyrd person får verksamheten in en person som snabbt kommer in i arbetet och har förmågan att genomföra en förändring på ett sätt som kan vara svårt för någon som tillförordnas internt.” säger Niklas Ekelund.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er verksamhet med en tillfällig chefsposition, en avlastning vid omorganisation eller annan uppkommen situation där ni behöver förstärkning?
Våra konsulter har många års erfarenhet från olika nivåer av ledarskap, de är rutinerade och har sett hur det fungerar i olika kommuner och kan som extern konsult ha lättare att se objektivt på situationen.

Kontakta någon av våra konsultchefer idag för att få veta mer! Du hittar våra kontaktuppgifter HÄR.