”Som konsult är man så efterlängtad dit man kommer”

Veronica Palm har arbetat i social- och omsorgsförvaltningen i nära 30 år. Med lång erfarenhet av att arbeta i olika kommuner anser hon sig ha några svar på vad som krävs för att en kommunal struktur ska fungera.
– Som konsult får jag möjlighet att påverka socialförvaltningen så att den mår lite bättre varje dag, givetvis bottnar det i att jag är efterlängtad dit jag kommer, säger hon.

 Vårt samtal tar sin början i Veronicas långa karriär inom social- och omsorgsförvaltningen. Hon har varit avdelningschef, förvaltningschef och enhetschef i olika kommuner liksom handläggare och utredare. Att kunna gå in i olika arbetsroller ser hon som en styrka och hon har fått en förståelse för vad en chef eller en handläggare behöver för att det ska fungera lite bättre. Men vi vrider snart klockan tillbaka och talar om det sociala omsorgsprogram där allting började. Hon berättar hur roligt det var och hur hon ville komplettera med två års studier i social- och förvaltningsrätt. Hon läste också organisation- och ledarskap och vidareutbildade sig i handledning och pedagogik.
– Jag brinner särskilt för organisationsutveckling, säger hon entusiastiskt.

Läs mer om Veronica och hur det är att jobba som konsult HÄR.