”Jag lockades av bra villkor, det generösa friskvårdsbidraget och kompetensutvecklingen”

Tiden som fast anställd i socialförvaltningen beskriver Josefin Karlgren som en ”kärleksrelation där passionen tog slut.” För Josefin innebär konsultrollen att hon har tänt gnistan igen. CareOn attraherar med frihet under ansvar, bra förmåner och nya miljöer. 

Redan som student kompletterade Josefin studierna till socionom med jobbet som handläggare. Då arbetade hon mest inom äldreomsorgen, nu arbetar hon som utredare inom funktionshinder. Ett arbete hon älskar. Framför allt tycker hon att det är berikande att möta så många olika arbetsplatser.

– Människor löser samma uppdrag på olika sätt vilket hela tiden ger mig ny kunskap. Ingen människa är heller den andra lik vilket gör att jag aldrig blir fullärd, säger hon.

På CareOn har hon frihet under ansvar och får möjlighet att vara på olika arbetsplatser och träffa nya kollegor. Som konsult kan hon också arbeta koncentrerat med arbetsuppgifterna och får tid att vara en bra handläggare som fattar motiverade beslut.
– Jag gillar det extra stöd jag är ute på arbetsplatserna och att jag är en person som avlastar och bidrar med kunskap, säger hon.

”CareOn lyssnar till mina behov och hur jag vill lägga upp mitt liv”

Josefin gillar att själv lägga upp arbetet på ett sätt som passar henne och hon berättar att vissa konsulter föredrar att jobba 10-12 timmar fyra dagar i veckan och att vara ledig en dag.
– Hur man kan jobba är något man måste stämma av med den arbetsplats man kommer till, säger hon.

Det står snart klart att personlig utveckling också är viktigt för att Josefin ska trivas med jobbet. Som handläggare är det viktigt att vara ödmjuk, kunna anpassa sig och bemöta olika typer av människor.

– Respekten för individen är central liksom det faktum att vi har med människor att göra, det gör att omständigheter snabbt kan förändras. Ingen dag är den andra lik, de utmaningarna driver mig, säger hon.

”CareOn är personliga, förtroendeingivande och erbjöd bra villkor”

Ja, ni hör att Josefin ödmjukt drivs av sin egen och andras utveckling men att hon också lockades till CareOn av bra villkor och den utbildningspott för kompetensutveckling företaget erbjuder. För henne var det också attraktivt med en arbetsgivare som hjälper till att boka resor och boenden. Det generösa friskvårdsbidraget gillade hon särskilt.
– Träningen får en förutsättning för att jag ska må bra liksom dialogen med kollegor, säger hon och tillägger att CareOn ordnar konsultträffar där hon får träffa konsulter inom andra områden än sitt eget, något hon gillar.

”Rollen som konsult ger mig möjlighet till en rik fritid”
Här glider samtalet över till den berömda balansen mellan jobb och fritid. Ylva som tränar sex gånger i veckan och älskar dans, styrketräning och promenader. Hon är också ideellt engagerad i Röda Korset.

– Rollen som konsult ger mig möjlighet till en rik fritid. Träningen ger mig tid för reflektion och jag behöver den för att må bra. Att jag är engagerad i Röda Korset ger mig fler perspektiv på socialt arbete, allt detta berikar mig på flera plan, avslutar hon klarsynt.