“Att bli konsult är bland det roligaste jag har gjort”

Johan Svensson började som uppdragsgivare åt CareOn innan han själv blev anställd i företaget. De konsulter som han anlitade i sin roll som förvaltningschef var självständiga, inspirerande och delade med sig av sina erfarenheter vilket gjorde honom nyfiken på konsultrollen.

– Att bli konsult är bland det roligaste jag har gjort i hela mitt verksamma yrkesliv. Jag är en ambulerande tjänsteman som åker från norr till söder på olika uppdrag. Jag knyter massor av kontakter som är bra för mig, kommunerna och CareOn.

Johan har under åren som konsult axlat rollen som organisationsutvecklare, handledare och chef.

– CareOn ger mig en trygg bas och är en väldigt intresserad och tillåtande arbetsgivare. Jag känner konsulter från andra konsultfirmor som också trivs bra, men det är något visst med CareOn. Jag tror det är därför som många återvänder till CareOn gång på gång.

Vad tycker du är det bästa med att vara socionomkonsult?

  1. Att mitt arbete är flexibelt och att jag får röra mig i hela landet.
  2. Att få jobba med många olika saker samtidigt.
  3. Att känna att jag har gjort så gott jag kunnat och gett järnet för att kommunen och skattebetalarna ska få det som de behöver – plus det lilla extra.